Asigurările RCA se SCUMPESC din nou

03.12.2014

scumpire rca 2014Veste proastă pentru şoferi, asigurările RCA urmând a se scumpi din nou până la finalul acestui an. Asiguratorii spun că vor majora tarifele pentru că trebuie să plătească foarte multe daune.

„O să se mai scumpească, altfel, de unde să acoperi aceste costuri, daunele sunt mai mari decât înainte”, a spus Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, completat de Bogdan Andriescu, preşedinte UNSICAR:

„Poate să ajungă de la o creştere de 10%, la 15%, poate să fie şi o creştere de 40%.”

Poliţele RCA s-au majorat semnificativ în acest an, după ce firmele cu cele mai mici preţuri au ieşit de pe piaţa sau au trecut la un alt nivel de taxare.

In urma acestor anunturi un amplu protest împotriva majorării tarifelor RCA pentru toţi şoferii, dar în special pentru cei tineri, a avut loc marţi, 2 decembrie, în mai multe oraşe din România.

La Timişoara, zeci de şoferi au claxonat timp de 30 de secunde, în Piaţa Mărăşti, împotriva majorărilor anunţate pentru 2015. Şoferii au claxonat între orele 11:00:00 şi 11:00:30, pentru a le comunica tinerilor şoferi că “prețul pe care îl vor plăti de la 1 ianuarie 2015 pentru o poliță RCA este un ABUZ!”

Un astfel de protest a fost organizat şi la Bucureşti, în faţa Palatului Parlamentului. “Hai să le spargem gaşca”, a fost mesajul protestatarilor. Principala nemulţumire a lor este că, pentru 2015, se anunţă o creştere de circa 30% a RCA-ului pentru tinerii şoferi. Asta după ce, în 2014, valoarea poliţelor de răspundere civilă auto pentru tinerii şoferi aproape că s-a dublat faţă de 2013.

Exemplu de calcul

De exemplu, un şofer cu o experienţă de trei ani, fără niciun eveniment rutier la activ, plăteşte pentru un autovehicul Euro 4 cu capacitatea cilindrică de 1400 cmc, produs în anul 2001, o asigurare auto obligatorie anuală de cel puţin 700 de lei. În 2015, preţul celei mai ieftine asigurări pentru acest şofer ar ajunge la circa 1.000 de lei.


 

Logare
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? Aminteste-ti parola.
Anunturi pentru comparare
Nu exista anunturi de comparat