"Nu ne dorim să devenim producători de automobile"

17.09.2015

Deși Google dezvoltă tehnologii care ar putea schimba complet mașinile așa cum le știm astăzi, un oficial european al companiei neagă posibilitatea ca gigantul IT să intre în zona producției auto: "Nu putem face asta singuri".

După ce testele cu mașini autonome care se derulează mai ales în vestul Statelor Unite au scos în față Google pentru rezultatele interesante publicate pe tema siguranței pe care o oferă acest tip de sisteme, unul dintre oficialii europeni ai gigantului american susține că Google nu-și dorește să devină un producător auto cu acte în regulă.

 

"Nu e o chestiune pe care s-o putem face independent de un mare constructor sau furnizor. Google nu are intenția de a deveni un producător de automobile", spune Philipp Justus, directorul diviziei pe care Google o are în Europa Centrală și de Est. 

Zvonurile legate de o eventual implicare Google în zona construcției auto au pornit acum câțiva ani și s-au întețit în ultima perioadă, mai ales după ce compania americană l-a angajat pe John Krafcik, fostul director al Hyundai SUA, pe poziția de coordonator al programului care dezvoltă sisteme de pilotaj automat pentru mașini. Acest proiect a pornit în 2009 și continuă și astăzi, cu rezultate remarcabile.

Chiar dacă nu are în vedere construcția de mașini, Google colaborează strâns cu nume precum Bosch sau ZF, furnizori recunoscuți în industria auto, pentru dezvoltarea unor pachete care le oferă mașinilor posibilitatea de a rula fără a avea nevoie de comenzile șoferului.

via Automotive News (înreg.)

Logare
Utilizator
Parola
Ai uitat parola? Aminteste-ti parola.
Anunturi pentru comparare
Nu exista anunturi de comparat